Het Bedrijf

Palinghandel Schilders in Mariekerke is een echt familiebedrijf. Al drie generaties lang zijn wij specialist in paling en inmiddels staan wij in voor 30 % van de palingverkoop in Belgiƫ.

Het bedrijf is opgericht door Leon Schilders in de jaren 30, hij verkocht paling op de markt in Brussel. In 1954 nam zijn zoon Alex het van hem over en bouwde het eerste magazijntje in Mariekerke. Inmiddels is palinghandel Schilders uitgegroeid tot een bedrijf bestaand uit drie verschillende gebouwen en 24 tanks, die elk 500 kg aan paling kunnen bevatten.


Al onze paling is wilde paling, die bij ons op land van herkomst en dikte gesorteerd wordt en in optimale omstandigheden verder leeft. Bij palinghandel Schilders kunt u er altijd op rekenen dat de paling van de hoogste kwaliteit is, dat hij vers is, en dat hij ambachtelijk en zorgvuldig gekuist is. We zijn dan ook een favoriete leverancier van restaurants.

Dat we een familiebedrijf zijn, merkt u aan de persoonlijke manier waarop we omgaan met onze klanten en met ons personeel. We hebben ook een sterke band met de regio waarin wij nu al drie generaties onze uitvalsbasis hebben. Zo zijn we leverancier voor het palingfestival van Mariekerke dat al sinds de jaren 70 een jaarlijkse traditie is in de regio. Alle opbrengsten gaan naar sociale verenigingen.