Paling

De paling die we verkopen bij palinghandel Schilders in Mariekerke komt voornamelijk uit Amerika, Canada en Europa. Alle onze paling is wilde paling die met veel zorg door onze experts voor u geselecteerd is.

De paling legt in zijn leven een lange tocht af, die begint op de bodem van de Sargassozee. Door de Golfstroom worden ze vervolgens meegevoerd naar de rivieren, waar ze hun tocht verder zetten. Pas als ze volwassen zijn keren de palingen weer terug naar de Sargassozee om daar hun eitjes te leggen. Een paling wordt gemiddeld zo’n 33 jaar oud en zo’n 135 cm lang. De oudste paling ooit was 88 jaar. Aan de ringen op de kieuwen van de paling is te zien hoe oud hij is, net als bij de jaarringen in bomen, komt daar elk jaar een ring bij.

Zodra het kouder wordt stoppen palingen met eten en graven ze zich in. Hoe lang ze zich ingraven hangt af van de temperatuur. Een paling kan makkelijk een paar maanden ingegraven zijn en dit is de reden dat er in de winter in landen als Nederland en Frankrijk nauwelijks paling gevangen wordt, terwijl er dan in Tunesië en Turkije wel nog paling gevangen wordt.

De Canadese en Amerikaanse paling die we bij palinghandel Schilders verkopen wordt per vliegtuig vervoerd. De paling wordt altijd in speciale dozen vervoerd zodat de levende paling nat blijft en zijn slijmlaagje behoudt. De Europese paling wordt per truck vervoerd, in elke truck staan een paar kleine tanks met water en zuurstof om er voor te zorgen dat de paling levend aankomt.

Bij palinghandel Schilders selecteren we de paling vervolgens op land van herkomst en op dikte. Eens paling bij ons is aangekomen proberen we deze binnen drie weken te verkopen om een optimale smaak te kunnen garanderen.

Wil je paling bestellen? Klik hier.